Jouw dagelijkse producten, maar dan in een nieuw jasje

Dat zijn onze producten in een notendop. Zoveel mogelijk plastic in huishoudelijke apparaten vervangen door houten materialen is onze missie.

Toen Allpine in 2017 begon, wilden wij het anders doen: unieke huishoudelijke
producten ontwerpen die zoveel mogelijk gemaakt zijn van organische materialen; want hebben we niet al genoeg kunststof in huis?
Met deze gedachtegang kwam de oprichter Vincent de Bois, op het idee om een natuurlijke luchtverfrisser te ontwerpen, gemaakt van een bijzonder houtsoort: de Alpenden.

De PuriLamp was geboren en werd meteen geliefd in Oostenrijk en Duitsland, de klanten hielden van de heerlijke geur in combinatie met de sfeermakende verlichting. Door dit succes konden wij het merk Allpine uitbreiden met meer unieke producten en nog meer tevreden klanten - en hopelijk word jij er één van!

Omdat onze klanten een geweldige smaak hebben, werd de vraag naar Allpine producten steeds groter, iedereen kon hier alleen maar van dromen - behalve onze timmerman. Dus hebben wij besloten om onze unieke producten te laten produceren bij zorgvuldig gekozen timmerlieden vanuit heel Europa. Daarnaast worden de meeste producten verpakt in een sociale werkplaats, zo kunnen wij de focus houden op nieuwe producten ontwerpen en zij op een nieuwe uitdaging - iedereen blij!Bekijk hier onze unieke producten:

Shop

Hoe het allemaal begon

,,Opa de Bois'' had op zijn boerderij in Nederland vaak last van Steenmarters op zolder. Na wekenlang experimenteren met radio's, marterverjagers en schijnwerpers verdwenen de ongewenste-huisgenoten maar niet van zijn zolder. Tot op een dag hij met het idee kwam om een bak van hout te vullen met hondenhaar, dit in combinatie met een ventilator om het bereik te vergroten. Hij deed de stekker in het stopcontact en voilà, geen marter meer te bekennen!

Toen kleinzoon ,,Vincent de Bois'' in 2017 naar Dellach im Drautal, Oostenrijk verhuisde, kwam hij in contact met een plaatselijke timmerman - hij vertelde hem over de Zirbelkiefer en haar fijne geur. ,,Dit houtsoort, in combinatie met Opa zijn ''marterverjager'', zou goed kunnen werken als een natuurlijke luchtverfrisser” bedacht Vincent – natuurlijk dan wel gevuld met vers geschaafde Zirbenlocken, geen hondenhaar!

Een idee was geboren en werd langzaam door middel van verschillende prototypes uitgewerkt tot een waardig product van hoge kwaliteit: de PuriLamp.

De vele positieve reacties van onze trouwe klanten pikten ook de Oostenrijkse en Duitse media op. Na meerdere tv-interviews en krantenartikelen reikt onze naamsbekendheid tot op de dag van vandaag zelfs tot aan New York, en hier kunnen wij alleen maar onze klanten voor bedanken!