Info

Opvouwbare inhoud

Algemeen

Waar kan ik Allpine-producten kopen?
U kunt Allpine-producten rechtstreeks bestellen via onze website, bij Amazon of bij onze retailers.

Waarom ziet elk Allpine-product er anders uit?
Onze producten zijn gemaakt van hout, wat elk product uniek maakt, zowel qua kleur en nerf van het hout.

Veranderen de Allpine producten van vorm of uiterlijk?
Onze producten zijn gemaakt van massief hout - zonder enige oppervlakteafwerking of behandeling (tenzij anders vermeld). Omdat het een natuurproduct is, krimpt en zet hout uit bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid.

Oppervlaktekleurveranderingen zijn een normaal proces dat in de loop van de tijd optreedt als gevolg van de effecten van de maan en de zon. De steenden, of hout in het algemeen, zal donkerder worden.

Bestellingen en klachten

Hoe snel na het afronden van de bestelling wordt mijn bestelling verzonden?Bestellingen die voor 12.00 uur via onze webshop zijn geplaatst en waarvoor de betaling succesvol is afgerond, worden verwerkt en vaak binnen 24 uur verzonden.

Waarom heb ik geen orderbevestiging ontvangen?Na elke bestelling stuurt onze online winkel automatisch een orderbevestiging of orderbevestiging per e-mail naar het door u opgegeven e-mailadres, waarin u uw bestelgegevens en bestelnummer vindt. Als u geen orderbevestiging per e-mail heeft ontvangen, controleer dan ook uw spam folder Nach.

Zijn er problemen met het betalingsproces?

In onze online shop kunt u kiezen uit verschillende betalingsopties. Momenteel bieden wij u betaling via PayPal, creditcard, directe overboeking, aankoop op rekening via Klarna, Apple Pay, Google Pay of vooruitbetaling aan. Zodra wij de betaling hebben ontvangen, wordt uw bestelling overgedragen aan verzending.Bij betaling met PayPal, creditcard, instantoverboeking, aankoop op rekening via Klarna, Apple Pay en Google Pay gebeurt dit meestal direct. Soms kan het voorkomen dat er een fout optreedt tijdens de transactie, bv. door een pop-up blocker, een storing in de internetverbinding, ... indien dit het geval is, ontvangt u van ons geen orderbevestiging en vragen wij u om te mailen ons Als u voor de betalingsoptie "vooruitbetaling" heeft gekozen, vragen wij u om de overboeking uit te voeren. U vindt onze bankgegevens in de bevestigingsmail van uw bestelling. Voer bij uw online overboeking uw ordernummer in als betalingskenmerk. Zodra het factuurbedrag op onze rekening is bijgeschreven, verzenden wij de bestelling.

Hoe meld ik transportschade? Bij ontvangst van uw pakket vragen wij u deze bij acceptatie te controleren op zichtbare, uitwendige beschadigingen. Nadat u uw pakket heeft ontvangen bestelling vragen wij u ook de inhoud te controleren op beschadigingen Indien er sprake is van transportschade is deze verzekerd door onze logistieke partner. U kunt transportschade het beste bij ons melden via het contactformulier op onze website. Hier heeft u uw order- of trackingnummer nodig, dat u kunt vinden in de orderbevestigingsmail, en foto's van de schade. U kunt dit doen met uw smartphone en deze uploaden via het contactformulier. Om transportschade te claimen hebben we een foto nodig van de omdoos inclusief het verzendlabel, de binnenverpakking en het beschadigde artikel. Zodra u ons deze informatie heeft verstrekt, sturen wij u direct een vervangende levering en zorgen wij voor de afhandeling van de verzekering. Er zijn voor u verder geen kosten of problemen!

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?
Klanten die een bestelling hebben geplaatst in onze onlineshop, het recht hebben om dit contract binnen 30 dagen zonder opgave van redenen te herroepen. De herroepingstermijn bedraagt ​​30 dagen vanaf de dag waarop de klant of een door de klant aangewezen derde die niet de vervoerder is, de laatste goederen in bezit heeft genomen. De klant moet de goederen in ongebruikte en onbeschadigde staat aan Allpine retourneren. Gebruikte kussens van de Alpenden kunnen we niet terugnemen, omdat dit een hygiënisch artikel is.
De klant draagt ​​de verzendkosten voor het retourneren. Gedetailleerde informatie over het herroepen van het koopcontract vindt u hier: Instructies voor herroeping

Hoe kan ik een klacht indienen over mijn bestelling?
Uw bestelling was incompleet of beschadigd of u heeft de verkeerde goederen ontvangen? In dit geval helpen wij u natuurlijk graag. Neem contact met ons op via ons contactformulier - wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken en terugkomen op Stuur ons alstublieft ook enkele foto's van het product waar u over heeft geklaagd. In het contactformulier heb je de mogelijkheid om foto's te uploaden en te versturen.

Partner worden

Heeft u een winkel, een groothandel of een hotel en wilt u uw assortiment uitbreiden met unieke natuurproducten? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag en kijken uit naar nieuwe partners waarmee wij een goede samenwerking kunnen aangaan!

Alpenden

Lees hier alles over de bijzondere houtsoort die wij gebruiken voor onze collectie grenen.

Onze producten

We ontwerpen niet alleen unieke producten, we hebben ook een visie: we willen onze klanten stimuleren om in het dagelijks gebruik zoveel mogelijk plastic te vervangen door hout. Daarom proberen we altijd een houten oplossing te vinden om het plastic gehalte in woonaccessoires te verminderen.

Bekijk ons ​​assortiment en kijk wat wij allemaal met hout kunnen doen!

Garantie

Omdat we nauw samenwerken met onze geweldige vakmensen zijn we zeker van onze kwaliteit en garanderen we levenslang plezier.

Daarom bieden we naast de wettelijke garantie een levenslange garantie op alle Allpine houten onderdelen. Registreer u hier voor de extra garantie.